Losos s citrónem a česnekem

Recepty pro život

Losos patří mezi výborné zdroje kvalitních bílkovin s vysokým obsahem omega-3 mastných kyselin. Snadno a rychle si ho připravíte na mnoho chutných způsobů. Třeba pečeného v troubě, odkud ho za pár minut vyndáte a můžete hned podávat. Jako příloha se hodí například pečené batáty nebo cuketové špagety.

Losos s citrónem a česnekem

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
losos filet 500 g
citrón 1 kus
česnek 2 stroužky
petrželka, petrželová nať 2 lžíce
olej 1 lžíce
pepř černý mletý 1 špetka
sůl 1 špetka

Postup přípravy

  1. Troubu necháme předehřát na 200°C.

  2. Z prostředka citrónu odkrojíme 4 plátky, ze zbytku ostrouháme kůru a vymačkáme šťávu.

  3. V misce poté smícháme s prolisovaným česnekem, petrželí, solí, pepřem a olejem.

  4. Lososa dáme do zapékací mísy a potřeme připravenou směsí.

  5. Pečeme v předehřáté troubě na 200°C 10-12 minut.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů