Losos s citrónem a česnekem
Losos patří mezi výborné zdroje kvalitních bílkovin s vysokým obsahem omega-3 mastných kyselin. Snadno a rychle si ho připravíte na mnoho chutných způsobů. Třeba pečeného v troubě, odkud ho za pár minut vyndáte a můžete hned podávat. Jako příloha se hodí například pečené batáty nebo cuketové špagety.
- 22m
- 2 porce
- jednoduché
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
losos filet | 500 g |
citrón | 1 kus |
česnek | 2 stroužky |
petrželka, petrželová nať | 2 lžíce |
olej | 1 lžíce |
pepř černý mletý | 1 špetka |
sůl | 1 špetka |
Postup přípravy
-
Troubu necháme předehřát na 200°C.
-
Z prostředka citrónu odkrojíme 4 plátky, ze zbytku ostrouháme kůru a vymačkáme šťávu.
-
V misce poté smícháme s prolisovaným česnekem, petrželí, solí, pepřem a olejem.
-
Lososa dáme do zapékací mísy a potřeme připravenou směsí.
-
Pečeme v předehřáté troubě na 200°C 10-12 minut.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů