Losos s citrónem a česnekem

Recepty pro život

Účastní se soutěže: Voňavé vaření

Losos s citrónem a česnekem

Losos patří mezi výborné zdroje kvalitních bílkovin s vysokým obsahem omega-3 mastných kyselin. Snadno a rychle si ho připravíte na mnoho chutných způsobů. Třeba pečeného v troubě, odkud ho za pár minut vyndáte a můžete hned podávat.

Jako příloha se hodí například pečené batáty nebo cuketové špagety.

Postup přípravy

  1. Troubu necháme předehřát na 200°C.

  2. Z prostředka citrónu odkrojíme 4 plátky, ze zbytku ostrouháme kůru a vymačkáme šťávu.

  3. V misce poté smícháme s prolisovaným česnekem, petrželí, solí, pepřem a olejem.

  4. Lososa dáme do zapékací mísy a potřeme připravenou směsí.

  5. Pečeme v předehřáté troubě na 200°C 10-12 minut.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte