Losos na másle s květákovým pyré

Oli

a hořčicovo-smetanovou omáčkou, slunečnicovými semínky a jarní cibulkou...luxusní low carb oběd od Lady Michové, děkujeme :)

Losos na másle s květákovým pyré

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
losos filet 300 g
sůl himálajská jemná 1 lžička
pepř bílý mletý 2 špetky
citronová šťáva, čerstvá 1 lžička
máslo přepuštěné, ghí 1 lžíce
květák 1 kus
sůl 1 lžička
máslo čerstvé 1 lžíce
sůl 1 špetka
máslo čerstvé 1 lžíce
droždí lahůdkové sušené, tebi 1 lžíce
vývar masový domácí 100 ml
hořčice plnotučná 2 lžičky
smetana ke šlehání, šlehačka 100 ml
citronová šťáva, čerstvá 1 lžička
pepř zelený 0,5 lžičky
slunečnicová semínka 1 hrst
cibulka jarní, sečka 2 kusy

Postup přípravy

  1. LOSOS růžová himalájská sůl, čerstvě drcený pepř, trochu citrónové šťávy, restováno na přepuštěném másle KVĚTÁKOVÉ PYRÉ půlku květáku jsem uvařila v osolené vodě do měkka, pak jsem jej scedila, přidala dvě lžíce pěny z přepuštěného másla a rozmixovala. Podle chuti jsem ještě dosolila a opepřila.

  2. Postup: na menší pánvičce jsem si udělala zásmažku z másla a lahůdkového droždí. Přilila jsem studený vývar a chvíli povařila. Pak jsem přidala hořčici, sůl, pepř a smetanu. Vařila jsem krátce do zhoustnutí. Pak jsem omáčku odstavila z plotny a ještě přimíchala trochu citrónové šťávy. Slunečnicová semínka jsou lehce na sucho opražená.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů