Pokud vám zbyla vařená quinoa, tyhle lívance budou hotové raz dva. A jsou moc dobré:)
- 50m
- 12 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
hladká mouka špaldová celozrnná 1 hrnek |
1 hrnek |
2 kusy |
2 kusy |
1 lžička |
1 lžička |
1 kus |
1 kus |
3 lžíce |
3 lžíce |
nebo 1 hrnek uvařené 0,3 hrnku |
0,3 hrnku |
1 lžička |
1 lžička |
1 špetka |
1 špetka |
1 hrnek |
1 hrnek |
Postup přípravy
-
Quinou uvaříme v 1 hrnku vody a necháme zchladnout.
Jablko nastrouháme a smícháme s quinoou. Můžeme přidat vanilkový extrakt, variací ale bude také skořice, kardamom nebo perníkové koření.
Veškeré další tekuté suroviny a vejce rozšleháme. Podmáslí můžeme nahradit kefírem, obyčejným mlékem nebo dokonce vodou. Olivový olej může nahradit rozpuštěné máslo, ghí nebo kokosový olej.
Sypké suroviny smícháme.
Nakonec vše vymícháme na těsto v míse. Podmáslí můžete přidávat postupně, podle toho, jak mouka saje. Smažíme na nepřilnavé pánvi.
Makronutrienty
63%
20%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 743 kJ | 460 kJ |
Kalorická hodnota | 178 kcal | 110 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
23,9 g
2,18 g |
14,8 g
1,35 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 2,39 SVJ | 1,48 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
6,3 g
1,34 g |
3,9 g
0,829 g |
Bílkoviny | 7,67 g | 4,75 g |
Sůl | 0,393 g | 0,243 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů