Lívance z podmáslí, vařené quinoi a strouhaných jablek

Jídelní plán

Pokud vám zbyla vařená quinoa, tyhle lívance budou hotové raz dva. A jsou moc dobré:)

Lívance z podmáslí, vařené quinoi a strouhaných jablek

Suroviny pro 12 osob

Čeho Kolik
hladká mouka špaldová celozrnná 1 hrnek
vejce slepičí střední, m 2 kusy
kypřící prášek do pečiva 1 lžička
jablka 1 kus
olivový olej 3 lžíce
quinoa světlá 0,3 hrnku
vanilkový extrakt 1 lžička
sůl 1 špetka
podmáslí 1 hrnek

Postup přípravy

  1. Quinou uvaříme v 1 hrnku vody a necháme zchladnout. Jablko nastrouháme a smícháme s quinoou. Můžeme přidat vanilkový extrakt, variací ale bude také skořice, kardamom nebo perníkové koření. Veškeré další tekuté suroviny a vejce rozšleháme. Podmáslí můžeme nahradit kefírem, obyčejným mlékem nebo dokonce vodou. Olivový olej může nahradit rozpuštěné máslo, ghí nebo kokosový olej. Sypké suroviny smícháme. Nakonec vše vymícháme na těsto v míse. Podmáslí můžete přidávat postupně, podle toho, jak mouka saje. Smažíme na nepřilnavé pánvi.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů