Lívance z podmáslí, vařené quinoi a strouhaných jablek
Pokud vám zbyla vařená quinoa, tyhle lívance budou hotové raz dva. A jsou moc dobré:)
- 50m
- 12 porcí
- středně obtížné
Suroviny pro 12 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
hladká mouka špaldová celozrnná | 1 hrnek |
vejce slepičí střední, m | 2 kusy |
kypřící prášek do pečiva | 1 lžička |
jablka | 1 kus |
olivový olej | 3 lžíce |
quinoa světlá | 0,3 hrnku |
vanilkový extrakt | 1 lžička |
sůl | 1 špetka |
podmáslí | 1 hrnek |
Postup přípravy
-
Quinou uvaříme v 1 hrnku vody a necháme zchladnout. Jablko nastrouháme a smícháme s quinoou. Můžeme přidat vanilkový extrakt, variací ale bude také skořice, kardamom nebo perníkové koření. Veškeré další tekuté suroviny a vejce rozšleháme. Podmáslí můžeme nahradit kefírem, obyčejným mlékem nebo dokonce vodou. Olivový olej může nahradit rozpuštěné máslo, ghí nebo kokosový olej. Sypké suroviny smícháme. Nakonec vše vymícháme na těsto v míse. Podmáslí můžete přidávat postupně, podle toho, jak mouka saje. Smažíme na nepřilnavé pánvi.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů