Pokud vám zbyla vařená quinoa, tyhle lívance budou hotové raz dva. A jsou moc dobré:)
- 50m
- 12 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
hladká mouka špaldová celozrnná 1 hrnek |
1 hrnek |
2 kusy |
2 kusy |
1 lžička |
1 lžička |
1 kus |
1 kus |
3 lžíce |
3 lžíce |
nebo 1 hrnek uvařené 0,3 hrnku |
0,3 hrnku |
1 lžička |
1 lžička |
1 špetka |
1 špetka |
1 hrnek |
1 hrnek |
Postup přípravy
-
Quinou uvaříme v 1 hrnku vody a necháme zchladnout.
Jablko nastrouháme a smícháme s quinoou. Můžeme přidat vanilkový extrakt, variací ale bude také skořice, kardamom nebo perníkové koření.
Veškeré další tekuté suroviny a vejce rozšleháme. Podmáslí můžeme nahradit kefírem, obyčejným mlékem nebo dokonce vodou. Olivový olej může nahradit rozpuštěné máslo, ghí nebo kokosový olej.
Sypké suroviny smícháme.
Nakonec vše vymícháme na těsto v míse. Podmáslí můžete přidávat postupně, podle toho, jak mouka saje. Smažíme na nepřilnavé pánvi.
Makronutrienty
66%
18%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 914 kJ | 680 kJ |
Kalorická hodnota | 219 kcal | 162 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
31 g
1,99 g |
23,1 g
1,48 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 3,1 SVJ | 2,31 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
7,61 g
1,47 g |
5,66 g
1,09 g |
Bílkoviny | 8,46 g | 6,29 g |
Sůl | 0,328 g | 0,244 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů