- 2h
- 6 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
500 ml |
500 ml |
200 g |
200 g |
100 g |
100 g |
30 g |
30 g |
30 g |
30 g |
2 kusy |
2 kusy |
1 špetka |
1 špetka |
1 lžička |
1 lžička |
Navrch | |
200 g |
200 g |
150 g |
150 g |
180 g |
180 g |
2 lžíce |
2 lžíce |
Postup přípravy
-
Do mísy nasypeme mouku, v mouce uděláme důlek, do důlku nasypeme cukr a kvasnice. Zalijeme polovinou vlažného mléka a necháme kvasnice vykynout.
-
Přidáme všechny ostatní suroviny a zbytek teplého mléka, dobře promícháme. Mísu položíme k teplu a necháme těsto pod utěrkou vykynout.
-
Lívance smažíme na teflonové pánvi, kterou před každým lívancem lehce potřeme peroutkou namočenou v oleji.
-
Borůvky rozmačkáme vidličkou a smícháme s tvarohem a cukrem
Lívance poskládáme na talíř, ozdobíme tvarohem a posypeme drcenými pistáciemi.
Makronutrienty
58%
24%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 829 kJ | 2 074 kJ |
Kalorická hodnota | 198 kcal | 496 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
24,1 g
6,07 g |
60,2 g
15,2 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 2,41 SVJ | 6,02 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
7,44 g
1,49 g |
18,6 g
3,73 g |
Bílkoviny | 9,75 g | 24,4 g |
Sůl | 0,164 g | 0,411 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů