Listovaný bílkový dezert s malinami

Zelená fazolka

Účastní se soutěže: Chutné svačinky

Listovaný bílkový dezert s malinami

Taky vás občas odpoledne honí mlsná, ale chcete si dát něco lehkého? Tento dezert si můžete dopřát bez výčitek klidně i po večeři. Obsahuje totiž dostatek bílkovin a jen malé množství cukru. Navíc si můžete místo plátu těsta připravit pusinky a naskládat si dezert do skleničky.

Postup přípravy

  1. Do bílku přidejte špetku soli a vyšlehejte ho do pěny.

  2. Přidejte škrob, lžičku cukru moučky a lehce, ale důkladně je vmíchejte do pěny.

  3. Na plech dejte pečící papír a sníh rozetřete do plátu. Nechte péct v troubě na 140°C asi 10 minut a pak dopékejte asi 30 minut na 60°C, dokud se plát nevysuší.

  4. Plát nakrájejte na obdélníky.

  5. Mezi jednotlivé pláty dejte jogurt a malinovou omáčku, kterou si připravíte tak, že svaříte cca 90g malin se lžičkou cukru.

  6. Mezi jednotlivé pláty dejte jogurt a malinovou omáčku, kterou si připravíte tak, že svaříte cca 90g malin se lžičkou cukru. Dozdobte zbylými malinami a kakaovým topinkem, který si připravíte smícháním kakaa se lžičkou medu a trochou cukru.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte