
Moc dobrý a efektní dezert, plný krému a malin :)
- 1h
- 12 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Světlé těsto | |
---|---|
3 kusy |
3 kusy |
1,5 lžic |
1,5 lžic |
1,5 lžic |
1,5 lžic |
3 kusy |
3 kusy |
Tmavé těsto | |
3 kusy |
3 kusy |
1,5 lžic |
1,5 lžic |
kakaový prášek, holandské kakao 1,5 lžic |
1,5 lžic |
3 kusy |
3 kusy |
Náplň | |
250 ml |
250 ml |
125 g |
125 g |
12 kusů |
12 kusů |
Na ozdobu | |
12 kusů |
12 kusů |
30 g |
30 g |
Postup přípravy
-
Světlé těsto: Sníh ze 3 bílků, přišlehat 1,5 PL sladidla, 1.5 PL mletých lískových ořechů, 3 žloutky
-
Tmavé těsto: Sníh ze 3 bílků, přišlehat 1,5 PL sladidla, 1,5 PL kakaa, 3 žloutky
-
Nalit světlé těsto na pečíci papír, na to opatrně nalit tmavé. Péct na 175 °C 10-12 minut. Zatočit (s papírem) a nechat vychladnout.
-
- Prostě smíchat a ušlehat. Osladit podle chuti.
- Natřít na těsto (1/3 nachat na zdobení), zatočit. Uprostřed a na zdobení maliny, posypat strouhanou čoko.
Makronutrienty
32%
20%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 802 kJ | 757 kJ |
Kalorická hodnota | 192 kcal | 181 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
9,96 g
2,09 g |
9,4 g
1,97 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,996 SVJ | 0,94 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
15,3 g
7,12 g |
14,5 g
6,72 g |
Bílkoviny | 6,21 g | 5,86 g |
Sůl | 0,187 g | 0,176 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů