Linguine s lilkovou omáčkou

To je Bašta

Účastní se soutěže: Osvědčené kuchařské trumfy

Linguine s lilkovou omáčkou

Postup přípravy

  1. Očistěte dva středně velké lilky a nakrájejte je na kolečka.

    Osolte je, nechte z nich vypotit vodu a potom je papírovou utěrkou osušte.

    V kastrůlku rozehřejte olej.

    Množství oleje asi tolik, aby lilek plaval a nedotýkal se dna.

    Lilek v něm osmažte z obou stran do zlato-hněda.

    Potom ho vyjměte a položte na talíř vyložený ubrouskem.

  2. Do hlubší pánve vlijte asi tři lžíce olivového oleje a na něm osmahněte nasekaný stroužek česneku.

    Když začne chytat barvu, tak přidejte konzervu sekaných rajčat i s nálevem, nasekanou jednu menší feferonku a asi dvě lžíce nasekané petržele.

    Promíchejte a na mírném plameni vařte asi 25 minut.

  3. Poté přidejte smažený lilek, který před tím nakrájejte na proužky, a povařte omáčku ještě asi dvě minuty.

    Těstoviny (linguine) uvařte dle návodu. Po uvaření promíchejte omáčku s těstovinami linguine a podávejte s parmezánem :-)

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte