Jeden z nejoblíbenějších lowcarb dezertů.
Více fotek a receptů najdete pohromadě:
https://instagram.com/hrisny_lowcarb?igshid=ZDdkNTZiNTM=
- 1h:30m
- 8 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Korpus | |
---|---|
250 g |
250 g |
1 kus |
1 kus |
4 lžíce |
4 lžíce |
40 g |
40 g |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 1 špetka |
1 špetka |
1 lžička |
1 lžička |
1 ml |
1 ml |
1 špetka |
1 špetka |
Marmeláda | |
500 g |
500 g |
2 lžičky |
2 lžičky |
Postup přípravy
-
Vše si pořádně zpracujeme na hladké těsto a dáme do ledničky vychladit (alespoň na půl hodiny).
-
Jahody očistíme, nakrájíme, přidáme xylitol a rozvaříme.
-
Formu si lehce vymažeme máslem, těsto rozdělíme a zhruba dvě třetiny, dáme na spodní krustu. Poté natřeme jahodovou "marmeládou" a ze zbylého těsta vytvoříme co nejtenčí válečky, které skládáme na koláč (pozn. s těstem se lépe pracuje, když máte navlhčené ruce). Pečeme na 180 stupňů do zezlátnutí (cca 40 minut).
Makronutrienty
38%
29%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 505 kJ | 569 kJ |
Kalorická hodnota | 121 kcal | 136 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
8,14 g
4,24 g |
9,17 g
4,78 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,814 SVJ | 0,917 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
7,14 g
2,43 g |
8,04 g
2,74 g |
Bílkoviny | 6,16 g | 6,94 g |
Sůl | 0,201 g | 0,226 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů