"Linecký" mřížkovaný jahodový koláč
Jeden z nejoblíbenějších lowcarb dezertů. Více fotek a receptů najdete pohromadě: https://instagram.com/hrisny_lowcarb?igshid=ZDdkNTZiNTM=
- 1h:30m
- 8 porcí
- středně obtížné
- Historické
- Jedlé dárky
- Lchf, low carb
- Moučníky a dezerty
- Pečení
- Posvícení
- Recepty po babičce
- Snídaně
- Svačiny a přesnídávky
- Vaření
- Vegetariánské recepty
Suroviny pro 8 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
tvaroh měkký tučný | 250 g |
vajíčka | 1 kus |
mandlová mouka | 4 lžíce |
mouka kokosová | 40 g |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů | 1 špetka |
guarová guma | 1 lžička |
vanilkový extrakt | 1 ml |
sůl | 1 špetka |
jahody | 500 g |
xylitol | 2 lžičky |
Postup přípravy
-
Vše si pořádně zpracujeme na hladké těsto a dáme do ledničky vychladit (alespoň na půl hodiny).
-
Jahody očistíme, nakrájíme, přidáme xylitol a rozvaříme.
-
Formu si lehce vymažeme máslem, těsto rozdělíme a zhruba dvě třetiny, dáme na spodní krustu. Poté natřeme jahodovou "marmeládou" a ze zbylého těsta vytvoříme co nejtenčí válečky, které skládáme na koláč (pozn. s těstem se lépe pracuje, když máte navlhčené ruce). Pečeme na 180 stupňů do zezlátnutí (cca 40 minut).
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů