Linecký koláč s jablky

Linecký koláč s jablky 1 další fotka

Postup přípravy

  1. Nejdříve si uvaříme náplň. Všechny suroviny na náplň svaříme do husté směsi a necháme vychladnout. Suroviny na těsto propracujeme. Dvě třetiny těsta rozprostřeme na vymazanou a vysypanou koláčovou formu ( průměr asi 27 cm ). Na těsto dáme vychladlou náplň a ze zbylého těsta vytvoříme mřížku nebo podobným způsobem koláč ozdobíme ( vykrajujeme různé tvary nebo můžeme použít ořechy a mandle k ozdobení ). Nakonec koláč potřeme bílkem.

  2. Pečeme na 180°C přibližně 40 minut, dokud koláč nezrůžoví.

  3. Místo kůry z citrónu jsem použila koupený citrónový cukr a místo vanilky vanilkový cukr.

    Kardamon do náplně jsem neměla, ten jsem vynechala.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte