Linecké
- 2h
- 50 porcí
- středně obtížné
Suroviny pro 50 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
hladká mouka pšeničná | 500 g |
cukr moučka | 200 g |
tuk ztužený na pečení - Hera | 1,5 kusů |
vaječný žloutek | 2 kusy |
citrón | 1 kus |
cukr vanilkový | 1 kus |
marmeláda rybízová, džem | 400 g |
flapjack čokoláda | 100 g |
poleva světlá | 200 g |
Postup přípravy
-
Ze surovin uděláme vláčné těsto a necháme odpočinout. Vykrajujeme kytičky, uložíme na plech s pečícím papírem a pečeme asi 10 minut dorůžova.
-
Vychladlé slepujeme vždy 2 k sobě marmeládou.
-
Slepené kytičky polijeme polevou a doprostřed přilepíme čokoládovou pecičku.
-
Uložíme do chladu, necháme rozležet 10 dní.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů