Linecké

Markéta Silovská

Linecké

Suroviny pro 50 osob

Čeho Kolik
hladká mouka pšeničná 500 g
cukr moučka 200 g
tuk ztužený na pečení - Hera 1,5 kusů
vaječný žloutek 2 kusy
citrón 1 kus
cukr vanilkový 1 kus
marmeláda rybízová, džem 400 g
flapjack čokoláda 100 g
poleva světlá 200 g

Postup přípravy

  1. Ze surovin uděláme vláčné těsto a necháme odpočinout. Vykrajujeme kytičky, uložíme na plech s pečícím papírem a pečeme asi 10 minut dorůžova.

  2. Vychladlé slepujeme vždy 2 k sobě marmeládou.

  3. Slepené kytičky polijeme polevou a doprostřed přilepíme čokoládovou pecičku.

  4. Uložíme do chladu, necháme rozležet 10 dní.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů