Linecké koláčky místo pracných tartletek - LC
Rychlý a vynikající recept na low carb a keto cukroví nebo dezert pro ty, co se s tím pečením nechtějí moc zdržovat. Je to můj nejoblíbenější recept na www.lenyinspirace.cz.
- 2h
- 15 porcí
- středně obtížné
- Cukroví
- Jedlé dárky
- Mixér
- Moučníky a dezerty
- Oslava
- Pečení
- Posvícení
- Vaříme ze základu
- Vegetariánské recepty
Suroviny pro 15 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
máslo čerstvé | 150 g |
vaječný žloutek | 2 kusy |
erythritol, sukrin | 60 g |
prášek proteinový, vanilka | 30 g |
mouka kokosová | 80 g |
mandlová mouka | 150 g |
smetana ke šlehání, šlehačka | 150 ml |
mascarpone | 200 g |
erythritol, sukrin | 50 g |
čokoláda hořká, 80 - 90% | 50 g |
máslo čerstvé | 30 g |
marmeláda malinová, džem | 100 g |
maliny | 15 kusů |
pistácie nesolené | 20 g |
Postup přípravy
-
Všechny ingredience na těsto zpracujeme ručně nebo v kuchyňském robotu na hutnější konzistenci a dáme na 2 hodiny odpočinout do lednice.
-
Těsto vyválíme mezi dvěma pečícími papíry na tloušťku minimálně 5 mm, tenčí by se lámaly. Kruhovou formičkou vykrajujeme kolečka, které přeneseme na plech pokrytý pečícím papírem. Pečeme 10 minut na 170 °C.
-
Vychladlá kolečka potřeme vrstvou čokolády, to aby se linecké těsto nerozmočilo od marmelády, kterou čokoládu potřeme.
-
Na krém vyšleháme šlehačku se sladidlem do tuha a v poslední fázi přimícháme mascarpone, které nám krém zhutní a nebude se roztékat. Což by se u samotné šlehačky mohlo stát. Kolečka po okrajích ozdobíme krémem z mascarpone a dozdobíme ovocem a ořechy.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů