Cukroví je léty prověřené, osvědčené a oblíbené.
Chuťově skoro jako běžné.
- 1h
- 50 kusů
- jednoduché
Potřebné suroviny
Těsto linecké | |
---|---|
já dávám Jizerku 400 g |
400 g |
200 g |
200 g |
100 g |
100 g |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 g |
1 g |
Na slepení | |
200 g |
200 g |
Postup přípravy
-
Vypracujeme těsto a necháme odpočinout, klidně do druhého dne.
Já jsem si rozdělila na půlku, do jedné přidala 2 lžíce kokosu (hříbky).
-
Klasicky: vyválíme plát, vykrajujeme tvary, pečeme dorůžova asi 10 minut.
-
Druhý den slepujeme kolečka rybízovou marmeládou, lehce pocukrujeme a uložíme do krabice do chladu.
Těsto je voňavé a měkkoučké :)
-
TIP: těsto si rozdělím na půlky, do jedné přidám 2 lžíce kokosu.
Z tohoto kokosového dělám hříbky, plním máslovým krémem a hlavičku potřu čokoládovou polevou. Jsou taky výborné :-).
Makronutrienty
69%
6%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 646 kJ | 328 kJ |
Kalorická hodnota | 393 kcal | 78,3 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
51,6 g
17,2 g |
10,3 g
3,43 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 5,16 SVJ | 1,03 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
18,9 g
10,7 g |
3,76 g
2,12 g |
Bílkoviny | 4,8 g | 0,957 g |
Sůl | 0,074 g | 0,015 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů