- 2h
- 50 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
500 g |
500 g |
200 g |
200 g |
1,5 kusů |
1,5 kusů |
2 kusy |
2 kusy |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
Na slepení | |
400 g |
400 g |
Na ozdobu | |
100 g |
100 g |
Poleva | |
200 g |
200 g |
Postup přípravy
-
Ze surovin uděláme vláčné těsto a necháme odpočinout.
Vykrajujeme kytičky, uložíme na plech s pečícím papírem a pečeme asi 10 minut dorůžova.
-
Vychladlé slepujeme vždy 2 k sobě marmeládou.
-
Slepené kytičky polijeme polevou a doprostřed přilepíme čokoládovou pecičku.
-
Uložíme do chladu, necháme rozležet 10 dní.
Makronutrienty
67%
5%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 675 kJ | 638 kJ |
Kalorická hodnota | 400 kcal | 152 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
50,8 g
23 g |
19,4 g
8,77 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 5,08 SVJ | 1,94 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
20,5 g
7,25 g |
7,81 g
2,76 g |
Bílkoviny | 4,03 g | 1,54 g |
Sůl | 0,098 g | 0,037 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů