Krásné na pohled, chutné lowcarb na chuť...ryba nezklame.
Děkujeme Věře Husákové za tip :)
- 35m
- 1 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Ryba | |
---|---|
já měla lína 1 kus |
1 kus |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 kus |
1 kus |
Kedlubna | |
1 kus |
1 kus |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
1 špetka |
1 špetka |
Postup přípravy
-
Lína omyji, osuším, osolím, pokapu citronem a nechám alespoň hodinu odležet. Mezitím si uvařím na skus kedlubnu v osolené vodě s trochou kurkumy.
-
Zapékací misku vytřu máslem, dám osušenou rybu do které jsem vložila plátek másla, nakrájený stroužek česneku, nasypu kolem kedlubnu a peču na 180°C 25 minut.
Makronutrienty
8%
59%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 576 kJ | 2 247 kJ |
Kalorická hodnota | 138 kcal | 537 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
2,11 g
0,499 g |
8,23 g
1,95 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,211 SVJ | 0,823 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
8,06 g
2,03 g |
31,4 g
7,9 g |
Bílkoviny | 14,7 g | 57,5 g |
Sůl | 1,64 g | 6,4 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů