- 20m
- 5 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Limonáda | |
---|---|
černá jeřabina, aronie čerstvá 400 g |
400 g |
100 g |
100 g |
2 lžíce |
2 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
Postup přípravy
-
Ovoce vložíme do 0,5 l nádoby na výrobu smoothie. Nádobu doplníme vodou. Rozmixujeme.
-
Rozmixovanou hmotu procedíme přes plátýnko, důkladně vyždímáme, abychom vymačkali všechnu šťávu. Šťávu nalijeme do 2 l džbánu a dolijeme vodou.
-
Přidáme citronovou šťávu a cukr. Promícháme a vychladíme.
Makronutrienty
95%
3%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 380 kJ | 414 kJ |
Kalorická hodnota | 90,8 kcal | 99 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
22 g
2,74 g |
24 g
2,99 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 2,2 SVJ | 2,4 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
0,576 g
0,004 g |
0,628 g
0,005 g |
Bílkoviny | 0,686 g | 0,748 g |
Sůl | 0,001 g | 0,001 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů