Limetkový cheesecake s kokosem na vločkovém korpusu

Pavla Janovská, nutriční terapeut

Cheesecake vám nesmí prasknout, nafouknout se a ani zhnědnout na povrchu. Je pár fíglů, které je třeba znát, aby byl dokonalý.

Limetkový cheesecake s kokosem na vločkovém korpusu

Suroviny pro 8 osob

Čeho Kolik
ovesné vločky jemné 100 g
kokos sušený, strouhaný 20 g
hladká mouka špaldová 20 g
máslo čerstvé 30 g
vajíčka 1 kus
xylitol 1 lžíce
skořice mletá 0,5 lžíce
tvaroh měkký tučný 3 kusy
zakysaná smetana 180 g
vajíčka 2 kusy
limetka 1 kus
vanilkový extrakt 1 lžička
xylitol 2 lžíce

Postup přípravy

  1. Korpus připravte jednoduše. Všechny suroviny spolu promíchejte a natlačte na dno formy.

  2. Tvarohy šlehejte na hladkou hmotu, kuchyňskou stěrkou hmotu stírejte ze stěn nádoby, aby se vše rovnoměrně prošlehalo. Přidejte cukr, smetanu, citronovou kůru a opět šlehejte. Poté po jednom přidávejte vejce a vždy na nízké otáčky zašlehejte. Čím jste blíž konci, tím méně mixujte. Nešlehejte příliš, jinak bude v náplni příliš mnoho vzduchu a cheesecake se během pečení nafoukne, což není dobře.

  3. Hladkou a jemnou hmotu opatrně vlijte na korpus a nechte pět minut odpočívat. Poté s formou pořádně několikrát praštěte o kuchyňskou linku, aby unikly všechny vzduchové bubliny, které v krému zůstaly. Okraje posypejte kokosem.

  4. Troubu předehřejte na 160 °C. Na dno trouby umístěte nádobu s vodou, aby cheesecake nebyl vysušený. Pečte asi 35 - 40 minut. Pečení končí ve chvíli, kdy poklepem lžící na bok formy shledáte, že se těsto chvěje podobně jako želé. Pozor, na povrchu by neměl zhnědnout! Koláč nechte ve vypnuté troubě s pootevřenými dvířky asi dvě hodiny chladnout. Pak ho umístěte nejlépe do druhého dne do lednice.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů