Lilkový salát

Michaela Rau

Účastní se soutěže: Chutné svačinky

Lilkový salát

Největší vedra už naštěstí pominula, ale to neznamená, že bychom měli zanevřít na saláty. Léto je pro ně jako stvořené, ikdyž tenhle salát si klidně můžete udělat i v zimě. Já se inspirovala receptem ze Slovenska a moc mi chutnal

Postup přípravy

  1. Lilek nakrájejte na kostičky, prosolte a nechte půl hodiny "vyplakat", poté v cedníku propláchněte vodou a nechte odkapat

  2. Na pánvi orestujte lilek do téměř měkka, na závěr přidejte pórek, trochu oslaďte a nechte dodělat - pórek by měl zůstat stále lehce křupavý - nesolte!!!

  3. Rajčata pokrájejte - objemově by jich mělo být tolik jako tepelně upraveného lilku

  4. Do mísy dejte rajčata s lilkem, opepřete, osolte, zakápněte octem a dle potřeby ještě přislaďte

  5. Podávejte s čerstvým pečivem

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte