Lehké lení lowcarb jídlo.
Děkujeme Věře Husákové za recept :)
- 1h
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Lilek | |
---|---|
1 kus |
1 kus |
100 g |
100 g |
100 g |
100 g |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 hrst |
1 hrst |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 stroužek |
1 stroužek |
1 lžička |
1 lžička |
1 špetka |
1 špetka |
Postup přípravy
-
Lilek nakrájím na plátky cca 5 mm silné, osolím z obou stran a nechám 30 minut vypotit, pak ho osuším. Na každý plátek dám slaninu, potřu paloučkem, který jsem smíchala s pažitkou, solí a pepřem a pokladu lístky špenátu.
Zaroluji a vyskládám do zapékací misky(kokotky),potřu olejem smíchaným s kořením,peču v hf 20minut na 180°C.
Makronutrienty
7%
21%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 038 kJ | 1 780 kJ |
Kalorická hodnota | 248 kcal | 425 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
2,46 g
1,51 g |
4,21 g
2,59 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,246 SVJ | 0,421 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
24 g
8,92 g |
41,2 g
15,3 g |
Bílkoviny | 6,93 g | 11,9 g |
Sůl | 1,35 g | 2,31 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů