Lilek na červeno
- 20m
- 2 porce
- středně obtížné
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
rajčata | 500 g |
lilek | 320 g |
sůl | 0,5 lžičky |
bazalka sušená drhnutá | 0,3 lžičky |
česnek | 2 stroužky |
halloumi, sýr na grilování | 160 g |
rajský protlak | 1 lžíce |
Postup přípravy
-
Lilek nakrájejte na 1 cm silné plátky. Dejte na teflonovou pánev a z obou stran nasucho opečte. Vyjměte z pánve. Do pánve nalijte mixovaná rajčata (můžete použít i drcená rajčata v plechovce), přidejte protlak, bazalku, sůl, na plátky nakrájený česnek a provařte. Pak do pánve vraťte lilek a ještě provařte do změknutí lilku (podle chuti, někdo raději na skus, někdo do měkka). Halloumi dělám v horkovzdušné fritéze na 180 st. z každé strany asi dvě minuty. Halloumi můžete zaměnit za jiný sýr. Nebo stačí jen posypak parmezánem. Nebo kdo nehlídá tolik sacharidy, tak ideální příloha je rýže :) Lilek lze vyměnit na cuketu :)
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů