Lilek na červeno

Dáša

Lilek na červeno

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
rajčata 500 g
lilek 320 g
sůl 0,5 lžičky
bazalka sušená drhnutá 0,3 lžičky
česnek 2 stroužky
halloumi, sýr na grilování 160 g
rajský protlak 1 lžíce

Postup přípravy

  1. Lilek nakrájejte na 1 cm silné plátky. Dejte na teflonovou pánev a z obou stran nasucho opečte. Vyjměte z pánve. Do pánve nalijte mixovaná rajčata (můžete použít i drcená rajčata v plechovce), přidejte protlak, bazalku, sůl, na plátky nakrájený česnek a provařte. Pak do pánve vraťte lilek a ještě provařte do změknutí lilku (podle chuti, někdo raději na skus, někdo do měkka). Halloumi dělám v horkovzdušné fritéze na 180 st. z každé strany asi dvě minuty. Halloumi můžete zaměnit za jiný sýr. Nebo stačí jen posypak parmezánem. Nebo kdo nehlídá tolik sacharidy, tak ideální příloha je rýže :) Lilek lze vyměnit na cuketu :)

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů