- 20m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
500 g |
500 g |
320 g |
320 g |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
0,3 lžičky |
0,3 lžičky |
2 stroužky |
2 stroužky |
160 g |
160 g |
1 lžíce |
1 lžíce |
Postup přípravy
-
Lilek nakrájejte na 1 cm silné plátky. Dejte na teflonovou pánev a z obou stran nasucho opečte. Vyjměte z pánve.
Do pánve nalijte mixovaná rajčata (můžete použít i drcená rajčata v plechovce), přidejte protlak, bazalku, sůl, na plátky nakrájený česnek a provařte.
Pak do pánve vraťte lilek a ještě provařte do změknutí lilku (podle chuti, někdo raději na skus, někdo do měkka).
Halloumi dělám v horkovzdušné fritéze na 180 st. z každé strany asi dvě minuty.
Halloumi můžete zaměnit za jiný sýr. Nebo stačí jen posypak parmezánem. Nebo kdo nehlídá tolik sacharidy, tak ideální příloha je rýže :)
Lilek lze vyměnit na cuketu :)
Makronutrienty
32%
33%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 296 kJ | 1 477 kJ |
Kalorická hodnota | 70,8 kcal | 353 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
4,21 g
1,65 g |
21 g
8,23 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,421 SVJ | 2,1 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
4,5 g
3,12 g |
22,4 g
15,5 g |
Bílkoviny | 4,33 g | 21,6 g |
Sůl | 0,672 g | 3,35 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů