Lilek na červeno

Dáša

Lilek na červeno

Postup přípravy

  1. Lilek nakrájejte na 1 cm silné plátky. Dejte na teflonovou pánev a z obou stran nasucho opečte. Vyjměte z pánve.

    Do pánve nalijte mixovaná rajčata (můžete použít i drcená rajčata v plechovce), přidejte protlak, bazalku, sůl, na plátky nakrájený česnek a provařte.

    Pak do pánve vraťte lilek a ještě provařte do změknutí lilku (podle chuti, někdo raději na skus, někdo do měkka).

    Halloumi dělám v horkovzdušné fritéze na 180 st. z každé strany asi dvě minuty.

    Halloumi můžete zaměnit za jiný sýr. Nebo stačí jen posypak parmezánem. Nebo kdo nehlídá tolik sacharidy, tak ideální příloha je rýže :)

    Lilek lze vyměnit na cuketu :)

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte