#zeleninovavecere #lehka #vecere #neboobed #svunileta #vzpominky #naleto #zdravastrava #lilek #baklazan #sunka #parmazan #healthydinner #lunch #summerfood #aubergine #mozzarella #parmigianoreggiano #dryed #ham #basil #butter #tomatoe
- 30m
- 1 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Lilek | |
---|---|
1 kus |
1 kus |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžička |
1 lžička |
2 lžíce |
2 lžíce |
20 g |
20 g |
šunka sušená, schwarzwaldská šunka 40 g |
40 g |
1 kus |
1 kus |
2 kusy |
2 kusy |
1 hrst |
1 hrst |
Postup přípravy
-
- lilky nakrajejte na platky, osmazte na masle (ci ghi) dozlatova, dejte okapat na ubrousek (nedavam pred smazenim vypotit), pote naskladat na plech (klidne s pec.papirem), osolit, potrit protlakem, parmazan, sunka, mozzarella, rajce (kdo chce, da kamkoli i cesnek cerstvy, popr.suseny), zapect v troube 10-15 minut na 220°C, pripadne ke konci chvili gril
Makronutrienty
17%
42%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 542 kJ | 2 501 kJ |
Kalorická hodnota | 130 kcal | 598 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
3,84 g
1,28 g |
17,7 g
5,89 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,384 SVJ | 1,77 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
8,84 g
5,16 g |
40,8 g
23,8 g |
Bílkoviny | 9,33 g | 43 g |
Sůl | 2,07 g | 9,53 g |
Alergeny
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů