LIEVANCE SO ŠPENÁTOM A MEDVEDÍM CESNAKOM
Low carb nadýchané špenátové lievance, ktoré sú hotové do 15 minút, majú super jednoduchú prípravu a medvedí cesnak im pridáva skvelý šmrnc. Podávané ideálne s kyslou smotanou, nastrúhaným čedarom a chilli omáčkou.
- 15m
- 8 porcí
- jednoduché
- Jíme venku
- Lchf, low carb
- Mixér
- Obědy a večeře
- Snídaně
- Svačiny a přesnídávky
- Vaříme ze základu
- Vegetariánské recepty
Suroviny pro 8 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
mandlová mouka | 80 g |
mouka kokosová | 20 g |
kypřící prášek do pečiva | 1 lžička |
špenát, čerstvé listy | 2 hrsti |
česnek medvědí listy | 20 g |
máslo čerstvé | 20 g |
sůl | 0,3 lžičky |
zakysaná smetana | 20 g |
vajíčka | 4 kusy |
avokádový olej | 30 ml |
Postup přípravy
-
✏️ Do mixéra dáme vajíčka, olej a smotanu a krátko pomixujeme. Pridáme múky, prášok na pečenie a soľ a zmixujem dohladka. ✏️ Zmes prelejeme do misky a necháme 10 minút odstáť, aby sa kokosová múka napila. Cesto nám zhustne. Aj by bolo príliš husté, pridáme smotanu alebo trochu rastlinného mlieka. ✏️ Na panvici si rozpálime olej alebo maslo. S naberačkou naberáme zmes a robíme z nej na panvici lievance, ktoré opekáme 3 minúty z jednej a 1 minútu z druhej strany. Tip: Ak k maslu pridáme trochu oleja, nebude sa nám prepaľovať. Najprv dávame do mixéra tekuté a až potom suché ingrediencie. Takto sa nám žiadne suroviny neprichytia na spodok mixéra a všetko sa zužitkuje. Ak nemáme stolový mixér, môžeme lievancovú zmes vymiešať aj ručne, najlepšie metličkou.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů