Levandulové čokoládové lanýže
- 30m
- 20 porcí
- jednoduché
Suroviny pro 20 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
levandule lékařská, květy | 20 g |
smetana ke šlehání, šlehačka | 80 g |
čokoláda hořká | 170 g |
čokoláda mléčná | 110 g |
máslo | 30 g |
Postup přípravy
-
necháme smetanu zahřát v hrnečku tak, aby se v ní stěží dal udržet prst (pozor aby nezačala vřít), vsypeme květy, zamícháme a necháme pět minut stát. Pak opět zahřejeme, zamícháme a necháme stát. Ještě tak dvakrát zopakujeme, aby chuť levandule ve smetaně pěkně zintezivněla.
-
Nalámané čokolády smícháme a rozdělíme na poloviny. Jednu polovinu zahřejeme ve vodní lázni a když je tekutá, vmícháme metličkou přecezenou smetanu (květy vyhodíme). Necháme v lednici odpočinout něco kolem hodiny, i míň (mělo by jít ze směsi ještě dobře šoulat kuličky). Pak lžičkou ukrajujeme hromádky a děláme kuličky
-
Druhou polovinu čokolády také rozpustíme - s máslem- a pak v ní kuličky za pomocí párátka namáčíme. dáme na tác vyložený papírem a necháme zaschnout polevu. Dáme do ledničky.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů