Levandulové čokoládové lanýže

Crusty Corner

Účastní se soutěže: Vypečené dobroty

Levandulové čokoládové lanýže

Postup přípravy

  1. necháme smetanu zahřát v hrnečku tak, aby se v ní stěží dal udržet prst (pozor aby nezačala vřít), vsypeme květy, zamícháme a necháme pět minut stát. Pak opět zahřejeme, zamícháme a necháme stát. Ještě tak dvakrát zopakujeme, aby chuť levandule ve smetaně pěkně zintezivněla.

  2. Nalámané čokolády smícháme a rozdělíme na poloviny. Jednu polovinu zahřejeme ve vodní lázni a když je tekutá, vmícháme metličkou přecezenou smetanu (květy vyhodíme). Necháme v lednici odpočinout něco kolem hodiny, i míň (mělo by jít ze směsi ještě dobře šoulat kuličky). Pak lžičkou ukrajujeme hromádky a děláme kuličky

  3. Druhou polovinu čokolády také rozpustíme - s máslem- a pak v ní kuličky za pomocí párátka namáčíme. dáme na tác vyložený papírem a necháme zaschnout polevu. Dáme do ledničky.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte