- 30m
- 20 kusů
- jednoduché
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
20 g |
20 g |
80 g |
80 g |
170 g |
170 g |
110 g |
110 g |
30 g |
30 g |
Postup přípravy
-
necháme smetanu zahřát v hrnečku tak, aby se v ní stěží dal udržet prst (pozor aby nezačala vřít), vsypeme květy, zamícháme a necháme pět minut stát. Pak opět zahřejeme, zamícháme a necháme stát. Ještě tak dvakrát zopakujeme, aby chuť levandule ve smetaně pěkně zintezivněla.
-
Nalámané čokolády smícháme a rozdělíme na poloviny. Jednu polovinu zahřejeme ve vodní lázni a když je tekutá, vmícháme metličkou přecezenou smetanu (květy vyhodíme). Necháme v lednici odpočinout něco kolem hodiny, i míň (mělo by jít ze směsi ještě dobře šoulat kuličky). Pak lžičkou ukrajujeme hromádky a děláme kuličky
-
Druhou polovinu čokolády také rozpustíme - s máslem- a pak v ní kuličky za pomocí párátka namáčíme. dáme na tác vyložený papírem a necháme zaschnout polevu. Dáme do ledničky.
Makronutrienty
52%
6%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 2 010 kJ | 412 kJ |
Kalorická hodnota | 480 kcal | 98,5 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
40,9 g
33,9 g |
8,38 g
6,94 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 4,09 SVJ | 0,838 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
33,6 g
23,3 g |
6,89 g
4,78 g |
Bílkoviny | 4,39 g | 0,9 g |
Sůl | 0,092 g | 0,019 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů