LETNÍ POHÁR S JAHODAMI A BORŮVKAMI
Skvělý lowcarb dezert či svačinka na teplé letní dny, v čase jahod ideální dobrota. Děkujeme Zuzce Causeway za sdílení :)
- 10m
- 2 porce
- středně obtížné
- Historické
- Lchf, low carb
- Moučníky a dezerty
- Mražení a chlazení
- Oslava
- Párty
- Svačiny a přesnídávky
- Vaříme ze základu
- Vegetariánské recepty
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
jahody | 6 kusů |
borůvky | 125 g |
ořechy vlašské | 1 hrst |
mascarpone | 1 kus |
smetana ke šlehání, šlehačka | 2 kusy |
erythritol, sukrin | 4 lžičky |
kakaový prášek, holandské kakao | 1 lžíce |
citrónová kůra | 1 lžička |
Postup přípravy
-
Ovoce si ocistime ,dve jahody si nakrajime na platky a dame na stranu. Vyslehame maskarpone spolu se smetanou a sladidlem a rozdelime na dve poloviny,do jedne poloviny dame citronovou kuru a do druhe dame kakao,orechy si trochu rozdrtime v ruce a pak skladame a zdobime.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů