Tento nízkosacharidový (lowcarb) dezert jsem dělala včera, je moc dobrý a už vlastně není:))
https://www.instagram.com/anetschneiderova/?hl=cs
- 1h
- 8 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Korpus | |
---|---|
4 kusy |
4 kusy |
200 g |
200 g |
50 g |
50 g |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
2 lžíce |
2 lžíce |
Krém | |
2 kusy |
2 kusy |
Zavařenina | |
300 g |
300 g |
100 g |
100 g |
1 lžíce |
1 lžíce |
Postup přípravy
-
Bílky oddělíte a vyšleháte. Žloutky smícháte se zakysanou smetanou, vanilkovým extraktem a případně sladidlem. Poté přidáte mouku smíchanou s práškem do pečiva, případně sladidlo a jako poslední na etapy vmícháte bílky. Pekla jsem v zapékací formě na 180 stupňů 30 minut.
-
Poté necháte vychladnout a potřete vidličkou vyšlehaným tvarohem.
-
Ovoce rozvaříte a rozmixujete, zahustíte chia podle potřeby. Tato zavařenina vám vydrží v lednici několik dní a je super třeba i do jogurtů! Poté jen necháte vychladit trošku a navrstvíte na tvaroh
Makronutrienty
31%
27%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 713 kJ | 1 258 kJ |
Kalorická hodnota | 170 kcal | 301 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
9,06 g
2,2 g |
16 g
3,89 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,906 SVJ | 1,6 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
12 g
4,34 g |
21,2 g
7,66 g |
Bílkoviny | 7,76 g | 13,7 g |
Sůl | 0,165 g | 0,292 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů