Lesní mech

Maruška

Účastní se soutěže: Vypečené dobroty

Lesní mech

Tento koláč jsem poprvé ochutnala u mojí kamarádky v Polsku. Ríkám ji ,,co to máš takové zelené? Jaké jsi tam přidala barvivo?,, a ona se culí a povídá: ,,žádně, tam je mražený špenát,, Nevěřila jsem, dokud jsem ho sama neupekla a musím říct, že je výborný.

Postup přípravy

  1. 450 g mraženého špenátu nechat rozmrazit na sítku nejlépe den předem, aby odtekla voda. Špenát použijeme do těsta, jako poslední přísadu. Postup: 3 vejce rozmixujeme s 1 a 1/3 hrnku cukru, pak opatrně za stálého míchání přidáme 1 a 1/3 hrnku oleje. Nakonec vmícháme 2 hrnky polohrubé mouky, 3 lžičky prášku do pečiva a přidáme odkapaný špenát. Pečeme v dortové formě, průměr 26 cm na 180 C asi hodinu. Těsto e nesmí lepit na špejli. Jakmile těsto vychladne, odkrojíme vršek a z něj vidličkou vydlabeme těsto. Ušleháme dvě šlehačky se stužovacem a můžeme přidat trochu mascarpone. Korpus těsta potřeme šlehačkou, posypeme nadroleným těštem. V originálním receptu posypeme zrnky granátového jablka.

    450 g mraženého špenátu nechat rozmrazit na sítku nejlépe den předem, aby odtekla voda. Špenát použijeme do těsta, jako poslední přísadu. Postup: 3 vejce rozmixujeme s 1 a 1/3 hrnku cukru, pak opatrně za stálého míchání přidáme 1 a 1/3 hrnku oleje. Nakonec vmícháme 2 hrnky polohrubé mouky, 3 lžičky prášku do pečiva a přidáme odkapaný špenát. Pečeme v dortové formě, průměr 26 cm na 180 C asi hodinu. Těsto e nesmí lepit na špejli. Jakmile těsto vychladne, odkrojíme vršek a z něj vidličkou vydlabeme těsto. Ušleháme dvě šlehačky se stužovacem a můžeme přidat trochu mascarpone. Korpus těsta potřeme šlehačkou, posypeme nadroleným těštem. V originálním receptu posypeme zrnky granátového jablka.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte