Lehký tvarožník slazený agávovým sirupem

Radka

Účastní se soutěže: Spolu u stolu

Lehký tvarožník slazený agávovým sirupem

Postup přípravy

  1. Všechny suroviny by měly mít stejnou teplotu, proto je vyndejte alespoň dvě hodiny před pečením..... Troubu vyhřejte na 200 °C. Tvaroh s žervé, sirupem, vejci a olejem vymícháme v robotu nebo umixujeme mixérem. Postupně zašleháváme po lžích škrob a mouku. Jako poslední přidáme kypřící prášek, ten jen krátce a lehce vmícháme silikonovou stěrkou nebo vařečkou. Těsto vlijeme do pekáčku vyloženého pečícím papírem. Vložíme do vyhřáté trouby péct na 10 minut.

  2. Mezitím si ušleháme ze zakysané smetany, vejce, cukrů (nebo vanilky a cukrů) polevu.

  3. Po 10 minutách pečení tvarožníku, plech vyndáme opatrně z trouby a potřeme polevou. Vložíme zpět do trouby, snížíme teplotu na 180 °C a pečeme cca 35 minut až povrch zezlátne až zhnědne. Po upečení necháme tvarožník na mřížce vychladnout a krájíme na kostky. Nejlepší je druhý den až se trochu "rozleží".....

  4. Tip: Na polevu můžete také použít agávový sirup. Pokud nechcete použít Agáve, zkuste kukuřičný sirup nebo javorový???

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte