- 15m
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
4 kusy |
4 kusy |
6 hrstí |
6 hrstí |
2 kusy |
2 kusy |
1 kus |
1 kus |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 hrst |
1 hrst |
2 špetky |
2 špetky |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
1 hrst |
1 hrst |
1 kus |
1 kus |
Postup přípravy
-
Salát natrháme, na talíř z něj vytvoříme věnec. Na něj poklademe na kousky nakrájenou zeleninu, ovoce a bazalku. Zasypeme semínky nebo oříšky, zakápneme olivovým olejem a citronem. Osolíme a opepříme.
Salát je velmi variabilní - můžeme využít libovolné ovoce a zeleninu, oříšky, také citron můžeme nahradit například balsamicem.
Makronutrienty
20%
45%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 507 kJ | 3 200 kJ |
Kalorická hodnota | 121 kcal | 765 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
4,4 g
1,96 g |
27,7 g
12,4 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,44 SVJ | 2,77 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
7,37 g
4,04 g |
46,5 g
25,5 g |
Bílkoviny | 9,75 g | 61,6 g |
Sůl | 0,528 g | 3,33 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů