Lehký ředkvičkový salát
Lehký, jarní salát s ředkvičkami a vajíčky. Je vhodný pro LC stravování.
- 55m
- 2 porce
- jednoduché
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
vejce slepičí střední, m | 4 kusy |
cuketa | 2 kusy |
bílý jogurt řeckého typu | 100 g |
hořčice plnotučná | 40 g |
citronová šťáva, čerstvá | 2 lžičky |
ředkvičky | 12 kusů |
sýr eidam 30% | 100 g |
pepř černý mletý | 1 špetka |
sůl | 1 lžička |
Postup přípravy
-
Cuketu rozkrájíme na cca centimetrové krychličky, osolíme a s trochou vody prohřejeme na pánvi. Necháme zchladnout. Cuketu můžeme vyměnit za (300g) uvařený květák, kedlubnu nebo muškátovou dýni. Vejce uvaříme, necháme zchladnout. Oloupaná vajíčka, sýr i ředkvičky nakrájíme na kostičky. Vymícháme zálivku - jogurt, sůl, pepř, citronovou šťávu. Veškeré suroviny smícháme, ochutnáme a případně dochutíme. Necháme alespoň hodinu odležet v chladničce.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů