Lehký ředkvičkový salát

Jídelní plán

Lehký, jarní salát s ředkvičkami a vajíčky. Je vhodný pro LC stravování.

Lehký ředkvičkový salát

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
vejce slepičí střední, m 4 kusy
cuketa 2 kusy
bílý jogurt řeckého typu 100 g
hořčice plnotučná 40 g
citronová šťáva, čerstvá 2 lžičky
ředkvičky 12 kusů
sýr eidam 30% 100 g
pepř černý mletý 1 špetka
sůl 1 lžička

Postup přípravy

  1. Cuketu rozkrájíme na cca centimetrové krychličky, osolíme a s trochou vody prohřejeme na pánvi. Necháme zchladnout. Cuketu můžeme vyměnit za (300g) uvařený květák, kedlubnu nebo muškátovou dýni. Vejce uvaříme, necháme zchladnout. Oloupaná vajíčka, sýr i ředkvičky nakrájíme na kostičky. Vymícháme zálivku - jogurt, sůl, pepř, citronovou šťávu. Veškeré suroviny smícháme, ochutnáme a případně dochutíme. Necháme alespoň hodinu odležet v chladničce.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů