Lehký, jarní salát s ředkvičkami a vajíčky. Je vhodný pro LC stravování.
- 55m
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
4 kusy |
4 kusy |
2 kusy |
2 kusy |
100 g |
100 g |
40 g |
40 g |
2 lžičky |
2 lžičky |
12 kusů |
12 kusů |
100 g |
100 g |
1 špetka |
1 špetka |
1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
Cuketu rozkrájíme na cca centimetrové krychličky, osolíme a s trochou vody prohřejeme na pánvi. Necháme zchladnout. Cuketu můžeme vyměnit za (300g) uvařený květák, kedlubnu nebo muškátovou dýni.
Vejce uvaříme, necháme zchladnout. Oloupaná vajíčka, sýr i ředkvičky nakrájíme na kostičky.
Vymícháme zálivku - jogurt, sůl, pepř, citronovou šťávu.
Veškeré suroviny smícháme, ochutnáme a případně dochutíme. Necháme alespoň hodinu odležet v chladničce.
Makronutrienty
23%
50%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 290 kJ | 1 882 kJ |
Kalorická hodnota | 69,4 kcal | 450 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
3,13 g
0,993 g |
20,3 g
6,44 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,313 SVJ | 2,03 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
3,61 g
2,16 g |
23,4 g
14 g |
Bílkoviny | 6,84 g | 44,3 g |
Sůl | 0,747 g | 4,84 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů