Lehký dvouvrstvý dortík - LC
Výborný nízkosacharidový (lowcarb) dezert! https://www.instagram.com/anetschneiderova/
- 1h
- 12 porcí
- středně obtížné
Suroviny pro 12 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
mouka z kešu ořechů | 70 g |
mouka kokosová | 15 g |
kypřící prášek do pečiva | 0,5 lžičky |
vajíčka | 4 kusy |
sůl | 1 špetka |
kokosové mléko | 40 ml |
vanilkový extrakt | 1 lžička |
zakysaná smetana | 1 kus |
tvaroh měkký tučný | 1 kus |
jahody | 300 g |
želatina | 10 g |
Postup přípravy
-
Bílky oddělíte od žloutků a vyšleháte se špetkou soli. Žloutky promícháte s vanilkou a mlékem a suché ingredience smícháte také zvlášť. Poté nejdříve promícháte suchou směs se žloutky a dále na několikrát přimícháte bílky. Těsto dáte do pečícím papírem vystlané formy (20cm průměr) a pečete na 180 stupňů cca 20 minut.
-
Poté necháte vychladnout a navrstvíte směs zakysané smetany a tvarohu. V kastrůlku si svaříte lesní ovoce se želatinou a necháte chvíli vychladnout a poté dáte na krém. Nechte v lednici ztuhnout a můžete podávat. Doufám, že bude chutnat a nezapomeňte mě označit:)
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů