Lehký dvouvrstvý dortík - LC

Aneta Schneiderová

Výborný nízkosacharidový (lowcarb) dezert! https://www.instagram.com/anetschneiderova/

Lehký dvouvrstvý dortík - LC

Suroviny pro 12 osob

Čeho Kolik
mouka z kešu ořechů 70 g
mouka kokosová 15 g
kypřící prášek do pečiva 0,5 lžičky
vajíčka 4 kusy
sůl 1 špetka
kokosové mléko 40 ml
vanilkový extrakt 1 lžička
zakysaná smetana 1 kus
tvaroh měkký tučný 1 kus
jahody 300 g
želatina 10 g

Postup přípravy

  1. Bílky oddělíte od žloutků a vyšleháte se špetkou soli. Žloutky promícháte s vanilkou a mlékem a suché ingredience smícháte také zvlášť. Poté nejdříve promícháte suchou směs se žloutky a dále na několikrát přimícháte bílky. Těsto dáte do pečícím papírem vystlané formy (20cm průměr) a pečete na 180 stupňů cca 20 minut.

  2. Poté necháte vychladnout a navrstvíte směs zakysané smetany a tvarohu. V kastrůlku si svaříte lesní ovoce se želatinou a necháte chvíli vychladnout a poté dáte na krém. Nechte v lednici ztuhnout a můžete podávat. Doufám, že bude chutnat a nezapomeňte mě označit:)

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů