Výborný nízkosacharidový (lowcarb) dezert!
https://www.instagram.com/anetschneiderova/
- 1h
- 12 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Korpus | |
---|---|
70 g |
70 g |
15 g |
15 g |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
4 kusy |
4 kusy |
1 špetka |
1 špetka |
40 ml |
40 ml |
1 lžička |
1 lžička |
Krém | |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
Jahody | |
300 g |
300 g |
10 g |
10 g |
Postup přípravy
-
Bílky oddělíte od žloutků a vyšleháte se špetkou soli. Žloutky promícháte s vanilkou a mlékem a suché ingredience smícháte také zvlášť. Poté nejdříve promícháte suchou směs se žloutky a dále na několikrát přimícháte bílky. Těsto dáte do pečícím papírem vystlané formy (20cm průměr) a pečete na 180 stupňů cca 20 minut.
-
Poté necháte vychladnout a navrstvíte směs zakysané smetany a tvarohu. V kastrůlku si svaříte lesní ovoce se želatinou a necháte chvíli vychladnout a poté dáte na krém. Nechte v lednici ztuhnout a můžete podávat. Doufám, že bude chutnat a nezapomeňte mě označit:)
Makronutrienty
21%
27%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 831 kJ | 720 kJ |
Kalorická hodnota | 199 kcal | 172 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
6,51 g
3,32 g |
5,65 g
2,88 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,651 SVJ | 0,565 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
15,6 g
5,31 g |
13,5 g
4,61 g |
Bílkoviny | 8,28 g | 7,18 g |
Sůl | 0,242 g | 0,21 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů