Lehké celerové knedlíky LC

Jídelní plán

Lehké, rychlé a výborné - celerové knedlíky jsou vynikající low carb a bezlepkovou alternativou klasických houskových knedlíků.

Lehké celerové knedlíky LC

Suroviny pro 6 osob

Čeho Kolik
celer 500 g
vejce slepičí střední, m 4 kusy
kurkuma mletá 1 špetka
droždí lahůdkové sušené, tebi 1 lžíce
mandlová mouka odtučněná 20 g
rozpuštěné máslo 1 oříšek
kypřící prášek do pečiva 1 lžíce
sůl 1 lžička

Postup přípravy

  1. Celer oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Trochu osolíme a promačkáme. Necháme vypotit několik minut a potom co nejvíce vymačkáme šťávu. Bílky oddělíme od žloutků a vyšleháme. Veškeré suché ingredience smícháme dohromady, přidáme celer, žloutky a rozpuštěné máslo. Vše promícháme. Nakonec opatrně přidáváme vyšlehané bílky. Pečeme v rozehřáté troubě ve formě na muffiny - při 180 Celsia zhruba 30 minut.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů