Lehké celerové knedlíky LC
Lehké, rychlé a výborné - celerové knedlíky jsou vynikající low carb a bezlepkovou alternativou klasických houskových knedlíků.
- 35m
- 6 porcí
- jednoduché
Suroviny pro 6 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
celer | 500 g |
vejce slepičí střední, m | 4 kusy |
kurkuma mletá | 1 špetka |
droždí lahůdkové sušené, tebi | 1 lžíce |
mandlová mouka odtučněná | 20 g |
rozpuštěné máslo | 1 oříšek |
kypřící prášek do pečiva | 1 lžíce |
sůl | 1 lžička |
Postup přípravy
-
Celer oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Trochu osolíme a promačkáme. Necháme vypotit několik minut a potom co nejvíce vymačkáme šťávu. Bílky oddělíme od žloutků a vyšleháme. Veškeré suché ingredience smícháme dohromady, přidáme celer, žloutky a rozpuštěné máslo. Vše promícháme. Nakonec opatrně přidáváme vyšlehané bílky. Pečeme v rozehřáté troubě ve formě na muffiny - při 180 Celsia zhruba 30 minut.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů