Lehké, rychlé a výborné - celerové knedlíky jsou vynikající low carb a bezlepkovou alternativou klasických houskových knedlíků.
- 35m
- 6 kusů
- jednoduché
Potřebné suroviny
500 g |
500 g |
4 kusy |
4 kusy |
1 špetka |
1 špetka |
1 lžíce |
1 lžíce |
20 g |
20 g |
1 oříšek |
1 oříšek |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
Celer oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Trochu osolíme a promačkáme. Necháme vypotit několik minut a potom co nejvíce vymačkáme šťávu.
Bílky oddělíme od žloutků a vyšleháme. Veškeré suché ingredience smícháme dohromady, přidáme celer, žloutky a rozpuštěné máslo. Vše promícháme. Nakonec opatrně přidáváme vyšlehané bílky.
Pečeme v rozehřáté troubě ve formě na muffiny - při 180 Celsia zhruba 30 minut.
Makronutrienty
40%
31%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 405 kJ | 523 kJ |
Kalorická hodnota | 96,8 kcal | 125 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
7,25 g
1,33 g |
9,36 g
1,72 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,725 SVJ | 0,936 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
5,28 g
1,71 g |
6,82 g
2,21 g |
Bílkoviny | 5,54 g | 7,16 g |
Sůl | 1,42 g | 1,83 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů