Ledový jáhlový dezert se skořicí, višněmi a hruškou
- 45m
- 4 porce
- jednoduché
Suroviny pro 4 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
jáhly, proso | 60 g |
skořice mletá | 0,5 lžičky |
višně | 200 g |
hruška | 1 kus |
mandle lupínky | 50 g |
Postup přípravy
-
Jáhly propláchneme, spaříme několikrát horkou vodou. Dáme vařit s dvojnásobným množstvím vody společně se skořicí 15-20min. Přiklopíme, necháme vsáknout přebytečnou vodu.
-
Připravíme si ovoce. Já měla mražené - višně, necháme je povolit, přidáme nastrouhanou hrušku, vše společně s jáhly rozmixujeme. Na vrch přidáme pár mražených třešní a mandlí.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů