- 45m
- 4 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Jáhly | |
---|---|
60 g |
60 g |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
Navrch | |
200 g |
200 g |
1 kus |
1 kus |
Na ozdobu | |
50 g |
50 g |
Postup přípravy
-
Jáhly propláchneme, spaříme několikrát horkou vodou. Dáme vařit s dvojnásobným množstvím vody společně se skořicí 15-20min. Přiklopíme, necháme vsáknout přebytečnou vodu.
-
Připravíme si ovoce. Já měla mražené - višně, necháme je povolit, přidáme nastrouhanou hrušku, vše společně s jáhly rozmixujeme. Na vrch přidáme pár mražených třešní a mandlí.
Makronutrienty
66%
13%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 641 kJ | 403 kJ |
Kalorická hodnota | 153 kcal | 96,3 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
21,3 g
1,44 g |
13,4 g
0,906 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 2,13 SVJ | 1,34 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
6,78 g
0,51 g |
4,26 g
0,321 g |
Bílkoviny | 4,21 g | 2,64 g |
Sůl | 0,009 g | 0,006 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů