- 1h
- 20 kusů
- jednoduché
Potřebné suroviny
Cukrovi | |
---|---|
150 g |
150 g |
20 g |
20 g |
120 g |
120 g |
1 kus |
1 kus |
50 g |
50 g |
3 g |
3 g |
50 g |
50 g |
5 g |
5 g |
Postup přípravy
-
Bilky vyslehejte spolu se sladidlem a spetkou himalajske soli na tuhy snih.
-
Troubu predehrejte na 160.
-
Smichejte kokos a mandlovou mouku. Vyskrabnete vanilkovy lusk a poradne zamichejte.
-
Pote OPATRNE smichejte suche ingredience (kokos, mandle) a snih.
-
Pokud budete tvorit kokosky pomoci sacku, na pecici papir si muzete nakreslit kolecka cca 4cm v prumeru s odstupem klidne i 2 cm.
Naplnte sacek, vzdy mensi mnozstvi najednou, pro snadnejsi manipulaci a vytvorte sneka smeren do stredu na predkreslenem kolecku a pridejte typickou spicku.
Tvarovat muzete i napriklad lzici.
-
Pecte zhruba 15-20 minut, dokad kokosky nezezlatnou.
-
Pro extra vylepseni, muzete pred konzumaci ozdobit spicky nebo podstavy v hořké cokolade.
Makronutrienty
33%
13%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 775 kJ | 311 kJ |
Kalorická hodnota | 424 kcal | 74,3 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
22,8 g
6,69 g |
4 g
1,17 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 2,28 SVJ | 0,4 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
36,3 g
25,5 g |
6,35 g
4,45 g |
Bílkoviny | 9,2 g | 1,61 g |
Sůl | 0,914 g | 0,16 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů