LC sádlové koláčky
Tradiční vánoční cukroví v low carb pojetí.
- 2h
- 75 porcí
- středně obtížné
Suroviny pro 75 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
mandlová mouka | 100 g |
mouka kokosová | 60 g |
erythritol, sukrin | 100 g |
kakaové boby nepražené drcené | 50 g |
citronová šťáva, čerstvá | 1 kus |
rum (originál tuzemský) | 3 lžíce |
vepřové sádlo | 140 g |
marmeláda ovocná, džem | 3 lžíce |
Postup přípravy
-
Sádlo si dáme do misky a necháme chvilku povolit. Následně ho pomalu propracujeme s moukami, erythritem, kakaem a citronovou šťávou. Nakonec přidáváme postupně rum a zapracováváme ho do těsta, aby se nám hezky spojilo. Hotové těsto dáme na chvilku odležet do lednice (30min-1hod). Poté tvarujeme kuličky a pokládáme je na pečící papír na plech. Poté do nich uděláme důlek (například druhou stranou vařečky) a naplníme. Klasika jsou povidla, já mám ale možná ještě raději zdravější verzi 100% marmeládu z černého rybízu, která se skvěle hodí. Hotové koláčky sušíme v troubě 100°C 30min. (Pozor pokud by se vám začaly roztékat, díky sádlu, vyndejte klidně dříve.) Necháme zchladnout, přičemž se zpevní a jsou super, nesmí být přepečené.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů