Low Carb sachrův dort. Marmeláda je samozřejmě na tom kdo má jakou rád, stejně tak kvalita čokolády.
- 1h
- 8 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Dezert | |
---|---|
150 g |
150 g |
120 g |
120 g |
5 kusů |
5 kusů |
100 g |
100 g |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
1 lžička |
1 lžička |
1 špetka |
1 špetka |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
120 g |
120 g |
Marmeláda LC Borůvková | |
400 g |
400 g |
10 g |
10 g |
Čokoládová poleva | |
smetana rostlinná ke šlehání, šlehačka 100 mg |
100 mg |
100 g |
100 g |
Postup přípravy
-
Sachr pečeme na 180 stupňů.
Čokoládu a máslo rozehřejeme, promícháme a necháme vychladnout.
Sladidlo musí mít moučkovou strukturu. Ze sladidla odebereme 3 lžíce a dáme stranou. Zbytek sladidla vyšleháme společně se žloutky do husté pěny.Použijeme plastovou nádobu. Kovová by nám směs ochlazovala.
Mleté mandle smícháme s práškem do pečiva, sodou, xyntanovou gumou a solí.
Z bílků ušleháme pevný sníh a pak do sněhu opatrně vmícháme 3 lžíce sladidla, které jsme si dali stranou.
Do žloutkové pěny přilijeme vlažnou čokoládu s máslem a dobře promícháme. Pak přidáme mleté mandle. Bude to hodně husté.
A opatrně vmícháme tři lžíce bílkového sněhu. Půjde to ztuha a bude to klouzat a lepit. Mícháme až se směs začne stávat poddajnejší. Přidáme další tři lžíce a zase vmícháme. Takto opakujeme.
Těsto vlijeme do připravené formy a dáme péct do vyhřáté trouby na 45 minut. Špejlí se přesvědčíme, že je těsto upečené i uvnitř.
Vyndáme z trouby a necháme chvilku vychladnout ve formě. Pak ořízneme boky formy a přendáme na chladící mřížku. Než zcela vychladne, připravíme si polevu.
Čokoládu dáme do misky a zalijeme horkou smetanou. Necháme chvilku stát, pak vymícháme do hladké emulze. Za občasného míchání necháme polevu vychladnout a lehce zhoustnout.
Korpus dvakrát prořízneme.
Marmeláda LC-stačí ovoce a trochu sladidla povařit a rozmixovat. Na pomazání by měla být horká
Dort polejeme polevou.
skladujeme v ledničce
Makronutrienty
36%
14%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 194 kJ | 1 688 kJ |
Kalorická hodnota | 285 kcal | 403 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
16,8 g
4,78 g |
23,7 g
6,75 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,68 SVJ | 2,37 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
23,4 g
10,1 g |
33 g
14,3 g |
Bílkoviny | 6,72 g | 9,5 g |
Sůl | 0,332 g | 0,47 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů