- 10m
- 8 kusů
- jednoduché
Potřebné suroviny
30 g |
30 g |
25 g |
25 g |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 5 g |
5 g |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
120 g |
120 g |
60 g |
60 g |
55 g |
55 g |
2 kusy |
2 kusy |
20 g |
20 g |
1 kus |
1 kus |
Postup přípravy
-
Nejdříve v míse smícháme suché ingredience, do kterých následně vmícháme ricottu, kefír, pyré, žloutky a nakonec bílky vyšlehané se špetkou soli.
Těsto nalijeme do formy vyložené pečícím papírem, poklademe nakrájenou nektarinkou, posypeme ořechy a dáme péct na zhruba na 40-45 min na 180 °C.
Dobrou chuť.
[Pozn. buchtu si můžete klidně osladit dle chuti, mně stačí takhle. :)]
Makronutrienty
31%
34%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 625 kJ | 336 kJ |
Kalorická hodnota | 149 kcal | 80,3 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
7,77 g
3,62 g |
4,18 g
1,95 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,777 SVJ | 0,418 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
8,85 g
3,29 g |
4,76 g
1,77 g |
Bílkoviny | 8,4 g | 4,52 g |
Sůl | 0,421 g | 0,226 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů