Recept na plněná rajčata je rychlý a opět variabilní. My jsme použili naložené masíčko co zbylo z grilování a výborná večeře byla na světe:-)
- 1h
- 3 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Masová směs | |
---|---|
6 kusů |
6 kusů |
100 g |
100 g |
1 kus |
1 kus |
2 mg |
2 mg |
2 lžíce |
2 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
2 mg |
2 mg |
1 mg |
1 mg |
rajčata sterilovaná, krájená, drcená 100 g |
100 g |
100 ml |
100 ml |
80 g |
80 g |
2 lžíce |
2 lžíce |
Postup přípravy
-
Maso si připravíme na cibuli, okořeníme dle chuti, přidáme rajčatový protlak zpěněný na cibulce a koření, podusíme a nakonec zalijeme smetanou.
-
Rajčata vydlabeme, posypeme parmazánem, naplníme směsí, a dáme zapéct do trouby.
Makronutrienty
25%
32%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 447 kJ | 1 453 kJ |
Kalorická hodnota | 107 kcal | 347 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
4,46 g
2,59 g |
14,5 g
8,42 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,446 SVJ | 1,45 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
7,77 g
5,22 g |
25,3 g
17 g |
Bílkoviny | 5,67 g | 18,4 g |
Sůl | 0,181 g | 0,588 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů