Rychlé lowcarb pečivo na svačinu na výlet, podklad pod pomazánku nebo jen tak...
Děkujeme Renatě Příbkové za recept :)
- 45m
- 10 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Hmota | |
---|---|
200 g |
200 g |
200 g |
200 g |
100 ml |
100 ml |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
Postup přípravy
-
Semínka rozmixovat, pořádně smíchat s vodou a solí. Je možno přidat i různé bylinky a koření dle chuti.
Rozetřít na plech na pečící papír
Péct ve vyhřáté troubě na 170⁰C/40-45min
Po upečení nakrájet a nechat vychladnout ve vypnuté troubě cca 50min
Makronutrienty
24%
21%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 925 kJ | 968 kJ |
Kalorická hodnota | 460 kcal | 231 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
17,3 g
1,16 g |
8,69 g
0,584 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,73 SVJ | 0,869 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
40,2 g
4,54 g |
20,2 g
2,28 g |
Bílkoviny | 15,3 g | 7,7 g |
Sůl | 0,726 g | 0,365 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů