Ráda peču a asi i dobře, občas mám i nějakou zakázku na nízkosacharodový moučník:)
- 1h
- 12 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Korpus | |
---|---|
6 kusů |
6 kusů |
80 g |
80 g |
kakaový prášek, holandské kakao 20 g |
20 g |
80 g |
80 g |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
Krém | |
2 kusy |
2 kusy |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
Na ozdobu | |
30 g |
30 g |
30 g |
30 g |
pochopitelně LC 2 lžíce |
2 lžíce |
Postup přípravy
-
Vyšlehám sníh z bílků s erythrytolem, přidám žloutky a ušlehám pěknou vysokou hmotu. Opatrně už jen ručně vmíchám kakao s mandlovou moukou a pr.do pečiva. Opravdu opatrně, ať hmota nespadne....trošku spadne, ale nesmí úplně klesnout, jinak je to v háji.
-
Do formy o průměru 20cm (dort je na přání menší, jinak dělám větší dorty v klasické velikosti) dáme opatrně těsto. Péču asi 40min na 180st.
Po vychladnutí korpus rozříznu a namažu LC marmeládou.
-
Krém je ze 2 tvarohů (v alobalu...NE ten z vaničky, ten je příliš řídký)
1 zakysanka a 1 smetana na šlehání.
-
Osladíme dle libosti. Do dortu dávám krému celkem dost, aby nebyl suchý. Přiklopím vrškem, pomažu boky a vrstvu dám i nahoru.
Dozdobím a nechám zachladit nejlépe přes noc. Dort je vysoký cca 6cm. Pokud se Vám podaří upéct dort vyšší, rozkrojte na 3 díly.
Makronutrienty
28%
29%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 896 kJ | 1 165 kJ |
Kalorická hodnota | 214 kcal | 279 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
10,2 g
5,07 g |
13,3 g
6,6 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,02 SVJ | 1,33 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
15,8 g
5,43 g |
20,6 g
7,06 g |
Bílkoviny | 10,7 g | 13,9 g |
Sůl | 0,167 g | 0,217 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů