LC CHLEBA Ořechovo - zrníčkový Low Carb Pečivo

Food by Heart

Dalším z řady Low Carb pečiva je tento úžasný ořechovo-zrníčkový chléb! Je to recept opět variabilní, když dodržíte zhruba předepsané množství surovin, můžete si jejich skladbu obměnit podle svojí chuti.

LC CHLEBA Ořechovo - zrníčkový Low Carb Pečivo

Suroviny pro 17 osob

Čeho Kolik
len, lněné semínko mleté 100 g
psylium 25 g
voda horká 470 ml
sezamové semínko světlé 30 g
sezamové semínko tmavé 25 g
dýňová semínka 100 g
ořechy vlašské 100 g
mandle 100 g
slunečnicová semínka 200 g
sůl bylinková 1 lžička
chia semínka 50 g

Postup přípravy

  1. Nejprve smíchejte 100g mletého lněného semínka s 50 g chia semínek a 25g psylia.Zalijte 470 ml teplé vody a promíchejte. Tyto suroviny mají schopnost do sebe vodu nasát a celá směs Vám začne před očima houstnout. Pak přisypejte 100 g tykvových semínek, 200 g ořechů dle vlastní chuti ( vlašské, lískové, para, kešu, mandle) , 50 g sezamu, 200g slunečnicových semínek. Na dochucení můžete použít buď jen sůl, nebo bylinkovou sůl. Není od věci přidat třeba sušená rajčata, olivy, cibuli.Vše je na Vás.

  2. Potom nalijte směs do formy cca 26x11 cm, upěchujte, a dejte péct na 180°C cca 25-30 minut. Pak vyndejte opatrně chléb z formy a otočte ho na druhou stranu. Nechte pěkně opéct dokřupava dalších 20 minut. Následně stáhněte teplotu na 160°C a nechte ještě tak 15 minut v troubě. Po vyndání nechte chleba úplně vychladnout, nejlépe na papírové nebo bavlněné utěrce. Je výborný:-)

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů