Dalším z řady Low Carb pečiva je tento úžasný ořechovo-zrníčkový chléb! Je to recept opět variabilní, když dodržíte zhruba předepsané množství surovin, můžete si jejich skladbu obměnit podle svojí chuti.
- 1h:15m
- 17 kusů
- jednoduché
Potřebné suroviny
100 g |
100 g |
25 g |
25 g |
470 ml |
470 ml |
30 g |
30 g |
25 g |
25 g |
100 g |
100 g |
100 g |
100 g |
100 g |
100 g |
200 g |
200 g |
1 lžička |
1 lžička |
50 g |
50 g |
Postup přípravy
-
Nejprve smíchejte 100g mletého lněného semínka s 50 g chia semínek a 25g psylia.Zalijte 470 ml teplé vody a promíchejte. Tyto suroviny mají schopnost do sebe vodu nasát a celá směs Vám začne před očima houstnout. Pak přisypejte 100 g tykvových semínek, 200 g ořechů dle vlastní chuti ( vlašské, lískové, para, kešu, mandle) , 50 g sezamu, 200g slunečnicových semínek. Na dochucení můžete použít buď jen sůl, nebo bylinkovou sůl. Není od věci přidat třeba sušená rajčata, olivy, cibuli.Vše je na Vás.
-
Potom nalijte směs do formy cca 26x11 cm, upěchujte, a dejte péct na 180°C cca 25-30 minut. Pak vyndejte opatrně chléb z formy a otočte ho na druhou stranu. Nechte pěkně opéct dokřupava dalších 20 minut. Následně stáhněte teplotu na 160°C a nechte ještě tak 15 minut v troubě.
Po vyndání nechte chleba úplně vychladnout, nejlépe na papírové nebo bavlněné utěrce. Je výborný:-)
Makronutrienty
24%
22%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 432 kJ | 1 018 kJ |
Kalorická hodnota | 342 kcal | 243 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
13 g
1,3 g |
9,22 g
0,925 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,3 SVJ | 0,922 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
28,8 g
3,22 g |
20,5 g
2,29 g |
Bílkoviny | 12 g | 8,51 g |
Sůl | 0,653 g | 0,464 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů